Bild föreställande: starOm oss


Historia, det började med ryggskott...

Stefan Eng, Träningsverkets ägare, berättar hur Träningsverket startade.

Det började med ryggskott i 20 års ålder. Enligt läkarna först sjukskrivning som senare skulle kunna över i sjukpension. Det var då jag beslutade mig för att börja träna. Efter en tid kände jag att det var jag själv som styrde min kropp, inte att kroppen styrde mig. En härlig känsla efter mycket värk och många sömnlösa nätter.

Då föddes tanken och idén att starta ett företag som skulle kunna hjälpa andra människor med liknade problem.

 

Det blev starten på Träningsverket

1 Maj 1992: Vi hyrde lokaler (Stefan Eng, Östen Härdell, Mikael Axelsson, Lars Karlsson och Krister Stenman) på fixområdet i Gallerian och började bygga i egen regi. Idag är det Stefan och Östen som är kvar som delägare. Den totala byggytan var på 442 kvm man kände sig som en byggmästare.

I december flyttade vi över våra befintliga kunder från Söderköpings gym som Stefan och Krister startat 1982.

I januari 1993 öppnade vi för allmänheten och jag glömmer aldrig den kö vi hade när vi startade, vi sålde 350 medlemskap på en månad. Redan nästa år var vi tvungna att bygga en ny aerobicsal då vi vuxit ur den lilla salen, som blev Tidrosal. Kundtillströmningen blev större än vi kunnat ana.

Under våren 1996 var dags att öppna två nya omklädningsrum och en sal för konditionsmaskiner. Under hösten 1999 var den gamla receptionen klar som serverade luncher och där vi sålde hälsoprodukter. Ett nytt behandlingsrum invigdes där utbildade massörer arbetade. 2003 öppnade vi ytterligare två behandlingsrum, ett barnpassningsrum, personalrum samt ett styrketräningsrum med nya maskiner, ett spinningrum tog form och även ett rum för Hydrojet massage. Nu hade Träningsverkets lokalyta vuxit till över 1000 kvm.

Under våren 2007 och fram tills vi fyllde 15 år 2008 har vi byggt om i alla lokaler och från Thecnogym, ett av Europas ledande företag som tillverkar träningsmaskiner för motion och hälsovård, köpt in ett stort antal nya maskiner för muskelträning och stretching.
Vi flyttade samtidigt ut solarierna till en solstudio som är öppen även för allmänheten. På så vis fick vi mer plats på gymmet.

Nya Träningverket har nu tagit form. Vi hyr idag nästan hela våningsplanet där Träningsverket är inrymt. Det mesta av arbetet har vi klarat av själva med viss hjälp och till en kostnad av nästan 1,8 miljon kronor, den största satsningen i Träningsverkets historia.
Tiden går fort då man har ett roligt och stimulerande arbete genom att få hjälpa andra människor.

Från att nästan ha blivit sjukpensionär i 20 års ålder till att bli Vd för ett företag som har som målsättningen:

 

Att inspirera våra medlemmar att förbättra sin livskvalité

 2018-06-27

Barnpassningen sommarstängt

2018-05-07

KAMPANJ

2018-05-02

NY ENTRÉ


Arkivet »